Ingrediente
- 500 gr. carne tocata (vita si porc);
- 1 ceapa mare;
- 2-3 catei usturoi;
- 1 lingura cu varf de pesemet;
- 1 ou;
- sare;
- piper;
- putina boia dulce/picanta (cum va place)
Mod de preparare
Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.
Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam chiftelele la cuptor, la 200 grade pana se rumenesc.
Se desprind usor de pe hartia de copt si se papa.
Din aceeasi compozitie putem prepara chiftele prajite in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele rotunde la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|