Ingrediente
- Pentru pataniscas:
- cca 200gr de cod
- 1 ceapa medie
- 1 ou
- 110gr faina
- cca 100ml bere
- patrunjel
- 1 varf de lingurita nucsoara praf
- sare si piper
- ulei de masline
- Pentru pilaf:
- 120gr orez cu bobul lung
- apa, de 4 ori cantitatea orezului
- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi(generos)
- 2 rosii medii(eu am pus din conserva)
- jumatate de ardel rosu
- 1 lingurita rasa de boia de ardei(dulce)
- sare si piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite. Se adauga pestele, nucsoara, patrunjel tocat, sare si piper. Cu ajutorul a doua linguri se distribuie in tigaia incinsa cu ulei de masline si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc si se scot pe un servetel pentru a indeparta excesul de ulei.
Pilaful: Ceapa, usturoiul si rosiile se taie marunt, iar ardelul fasii. Intr-o oala se pune uleiul de masline si ceapa si se caleste, fara ca ceapa sa prinda pea multa culoare, se adauga usturoiul, amestecam, apoi ardelul si boiaua, dupa 2 minute rosiile. Lasam la calit cam 3-4 minute si adaugam orezul, il amestecam bine si turnam apa. Se lasa la foc mediu pana e orezul e fiert, iar din cand in cand se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|