Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)

Postat de cristeena20 in Aperitive / Garnituri
26 Noi 2012 | 7761 vizualizari
Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)

Este cea mai ..cea mai...cea mai buna reteta cu bachalau (deja cred ca v-ati obisnuitul cu eternul meu cod)

Ingrediente

  • 300 gr cod (desarat si inmuiat deja in apa)
  • 300 gr cartofi
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde sau coriandru
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure.

- Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt- apoi punem totul intr-un prosop si zdrobim (astfel devine zdrenturi fine)

- intr-o tigaie punem ulei d emasline cu ceapa maruntita fin - pana se inmoaie si devine mai aurie

Intr-un bol amestecam toate ingredientele : pestele maruntit, cartofii, ouale, verdeata, sare, piper, ceapa calita. 

Cu ajutorul a 2 linguri de supa facem ca  niste chiftele mai lunguete care se prajesc in ulei incins.

Sunt ff bune ca aperitive sau servite ca fel principal alaturi de orez cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde

Postat de merisor67

Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...

Citeste continuarea

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 17:55
mmmm o bunatate,vreu si eu
la 26.11.2012, 17:58
Mmmmmm ce bine arata!
la 26.11.2012, 18:05
Îmi place!
la 26.11.2012, 18:12
la 26.11.2012, 18:26

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking