Chiftelute "Delikates"

Postat de anisoara in Mancaruri cu carne
2 Iun 2010 | 4816 vizualizari
Chiftelute "Delikates"

Ingrediente

  • cite 0.5 kg de carne tocata din vita si porc
  • 100 gr de pesmet
  • 80 ml de lapte
  • 2 oua
  • putina sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • ulei

Mod de preparare

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare .
Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita .

Toata compozitia se amesteca bine si incepem sa batem foarte bine si foarte mult cu palmele in compozitia de carne tocata, pina obtinem o masa uniforma.
In timpul cind batem bine compozitia de carne, mainele le ungem, din cind in cind, cu ulei.

Vasul cu carnea tocata il lasam sa se odihneasca cca 30 minute in frigider.
Dupa aceia rupem cite o bucata cam de 50 gr , atent, din compozitia de carne tocata si formam niste bilute- chiftelute mici

Toate chiftelutele formate le aranjam pe un fund de lemn sau de plastic , uns cu ulei, si le lasam , undeva 30 minute.

Intre timp incalzim cuptorul pina la temperatura de 200 C.

Rasturnam toate chiftelutele odata pe o tava incalzita in cuptor si le coacem in cuptor 15 minute, le scoatem din cuptor.
Se servesc la masa cu fasole prajita si cu ardei murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute "Delikates"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de cristeena20

Cartofi taranesti cu carne tocata

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 16:08
nota maxima de la mine, tare apetisant le-ai prezentat
la 02.06.2010, 16:11
ca de obicei,Anisoara
la 02.06.2010, 16:30
tare frumos.................5 furcu..................
la 02.06.2010, 16:31
Ela, nu te dor mainile de la atatea aplauze?
la 02.06.2010, 17:06
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking