Ingrediente
- 1kg carne tocata (jumatate de vita si jumatate de porc)
- 1/2 de kg. de ciuperci albe amestecate cu de padure
- fasole verde
- morcovi
- mazare
- dovlecel
- ardei italian
- ceapa
- usturoi
- 300 ml. ulei de masline
- 2 oua
- doi cartofi
- doua felii de paine
- faina
- sare
- piper
- delikat
- patrunjel (si cred ca n-am uitat nimic)
- mult suflet si pasiune.
Mod de preparare
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust (eu pun si cimbru la chiftele),se pun cartofii rasi pe razatoarea mica,dupa ce s-au stors de amidon,feliile de paine udate cu apa,apoi stoarse,usturoiul,putin bicarbonat (un vf. de cutit).ouale batute spuma.framantam compozitia,adaugand apa calda sau supa din carne,o lasam un pic la rece,apoi modelam chiftelutele si le punem la prajit.Eu le trec prin faina inainte,pentru a-si pastra forma si a se rumeni frumos.De fapt este o faina speciala,care nu se arde asa usor in timpul prajirii.
Ciupercile le curatam,le spalam,le uscam intr-un servet.Legumele la fel spalate,curatate si uscate intr-un servet.Puteti pune ce legume va plac mai mult.Eu mai puneam dar n-am mai avut :(.Calim o ceapa medie foarte putin (daca ii adaugam sare sau delikat,nu se va rumeni la calire),apoi adaugam legumele si ciupercile,punem cca. 50 ml. de ulei si completam cu apa 2/3 din tigaie.O preparam la foc mediu cca. 30 min,amestecand din cand in cand,iar spre final marim focul la 180 grade sa se rumeneasca putin legumele.
Atat chiftelutele ,cat si legumele se servesc calde ca fel doi.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|