Ingrediente
Pt gogosele
- o cana ulei
- 2 cani apa
- 2 cani faina
- 7 oua
- sare
Pt crema de vanilie
- 650 ml lapte
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 125 gr faina
- zahar vanilat
Pt ornat
- 400 ml frisca lichida
- zahar pudra
Mod de preparare
Pt gogosele
Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine. Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se coc 15 minute la foc iute apoi se da focul mai mic si se mai coc 5 minute.
Pt crema
Ouale , zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert se amesteca cu restul compozitiei, se pune si zaharul vanilatsi se fierbe in continuare pana se ingroasa.
Frisca se bate apoi se pune la frigider pana se raceste crema .
Se taie gogoselele ,se umplu cu crema si frisca si la sfarsit se pudreaza .
sursa: bucataraselevesele.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (71)
|