Choux a la creme

Postat de mybella in Prajituri
29 Iun 2013 | 4433 vizualizari
Choux a la creme

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 90 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sare
  • esenta vanilie
  • Decor
  • 50 gr ciocolata menaj

Mod de preparare

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.

Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca 10 minute dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul.Compozitia trebuie sa curga putin,sa nu fie tare.

Se umple posul cu sprit cu respectivul aluat si pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,se fac bilute.Daca varful bilutelor este prea ascutit,inmuiati degetul in apa rece si turtiti-l ca sa nu se arda.Se dau la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema. Galbenusurile se freaca bine cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca pana devine o spuma.Se adauga laptele rece,esenta de vanilie si faina.Se incorporeaza tot si de pune pe foc.Se amesteca continuu pentru a nu se prinde.Cand vedeti ca incepe sa se ingroase mai lasati 2 minute amestecand contunuu si luati de pe foc.

Bilutele noastre sunt gata.Se scot pe o farfurie si se umplu cu crema care am pregatit o cu posul cu sprit.Daca doriti se pot taia in doua si se umplu.

Pentru decor se topeste ciocolata la baine marie cu o picatura de ulei sau un varf de unt si de face dupa fantezie un decor peste choux.

Spor la treaba bucatarasilor:-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 09:39
la 29.06.2013, 09:44
la 29.06.2013, 10:44
Mmm ce buneee
la 29.06.2013, 13:02
tare bun
la 29.06.2013, 17:11
De multa vreme n-am mai facut!! Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking