Choux a la creme cu vanilie si ciocolata

Postat de Oana in Prajituri
2 Mai 2009 | 64900 vizualizari
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata

Gogosele umplute cu crema de ciocolata sau de vanilie si frisca. Este un aluat cu faina oparita, se coace foarte repede, e un desert rapid. Este acelasi aluat din care se fac si eclerele. Eu intotdeauna pregatesc cantitatea dubla :)

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
  • o cana cu faina
  • 4 oua

        Umplutura:

  • crema de vanilie
  • crema de ciocolata
  • frisca

        Decor:

  • zahar pudra
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Cel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :)

Punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand clocoteste adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn. Mai lasam putin la foc mic. Dupa ce se raceste compozitia adaugam cate un ou si amestecam (se poate si cu mixerul). In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Coacem la foc potrivit pana se umfla si se rumenesc putin. Cand toate gogoselele sunt racite, le taiem pe jumatate, dar nu de tot si le umplem dupa plac. Se pot decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2009, 11:35
Mmmm de delicioase !!!
Super, Oana!
la 03.05.2009, 12:58
Mersiii
la 12.05.2009, 00:07
Arata bine si nu suna complicat deloc! Sunt foarteaspectuoase, le-ai facut si umplut cu spritiera!
la 12.05.2009, 01:02
Da, arata mult mai bine asa
la 12.05.2009, 01:48
cum faci sa arate totul izbitor de bine?nu am mai mancat demult din cauza cremei ,dar acestea...ah,ah,ah!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking