Choux à la crème

Postat de yafa in Prajituri
28 Iul 2010 | 15613 vizualizari
Choux à la crème

Reteta clasica, care pe mine una ma incanta mereu...

Ingrediente

  • 125 ml de lapte
  • 125ml de apa
  • 80g de unt
  • 150g faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua marisoare
  • frisca batuta cu zahar vanilat si intaritor
  • crema de vanilie sau crema patisiera( poate fi inlocuita cu jeleu, peltea de fructe)

Mod de preparare

Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu ajutorul unei sprite vom forma chou-urile pe o tava tapetata cu hartie si dam la copt in cuptorul incins la 200°C timp de 20-30 de minute. Scoatem din cuptor lasam sa se racoreasca si taiam prajiturelele. Umplem incepand cu crema de vanilie si apoi cu frisca. Asezam palariile si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Choux à la crème

Postat de timea

Choux à la crème

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina  si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe...

Citeste continuarea

Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Postat de Ade200

Aluat de  choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Vărsaţi laptele, apa,zahărul, sarea, untul într-o cratiţă şi aduceţi la punctul de fierbere. Când amestecul e fierbinte, luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi făina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2010, 08:38
aici n-ai furci, dar arata excelent! revin cu furcile
la 28.07.2010, 08:40
gata si furcile (beltea? nu e peltea? )
la 28.07.2010, 08:41
le-am pus io, inuca
la 28.07.2010, 09:25
Foarte bun!5furculite!
la 28.07.2010, 09:38
Multumesc Ina, este corect si beltea si peltea( cf Dex).

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking