Ciabatta

Postat de Sim0naWorld in Piine
15 Feb 2012 | 4771 vizualizari
Ciabatta

Ingrediente

  • Etapa 1:
  • 200 ml apă
  • 400 g făină
  • ½ plic drojdie uscată
  • Etapa 2:
  • 400 ml apă
  • ½ plic drojdie uscată
  • 2 linguriţe sare
  • 50 ml ulei măsline
  • 50 ml lapte
  • 600 g făină

Mod de preparare

Am amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider pâna a doua zi. A două zi am scos aluatul din frigider şi l-am lăsat să ajungă la temperatura camerei. 

Am incălzit un pic 400 ml apa, pe care am turnat-o peste aluatul scos din frigider şi adus la temperatura camerei. Am încercat să dizolv cât mai bine aluatul cu mâna. Am adâugat sarea, amestecând bine, apoi am pus uleiul, laptele şi apoi fâina amestecată cu drojdia uscată. Am amestecat bine cu un tel, apoi, treptat am început să frământ cu mâna. Am obţinut un aluat lipicios si.. cam greu de manevrat. Am lăsat la crescut o oră, într-un loc calduţ.

Când aluatul şi-a dublat volumul, l-am împărţit în 3, şi folosindu-mă de făină din belşug am format pâinicile. Pe un blat de lemn am pus hârtie de copt, pe care am tapetat-o bine cu făină şi am pus pâinicile. Le-am lăsat la crescut 30 minute.

Între timp am pornit cuptorul şi am pus tava înăuntu. După cele 30 minute, am scos tava  din cuptor şi am transferat cu hârtie cu tot pâinicile în tava încinsă.

Le-am copt cca 30 minute, la 200 grade, dar pentru că mi s-au părunt cam.. albe, am dat drumul la grill şi le-am mai lăsat puţin să se rumenească. Şi din pacate le-am lăsat cam mult... Le-am scos din cuptor si.. le-am acoperit cu un prosop umezit. Au ieşit foarte fragede şi după cum se vede, foarte pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciabatta cu masline

Postat de katty

Ciabatta cu masline

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...

Citeste continuarea

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Postat de AlexTeacher

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Taie painea in jumatate, pe lungime; Unge ambele jumatati cu crema de branza cu smantana, Delaco; Puneti miez de nuca pe ambele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 19:34
arata bine si sigur este buna
la 15.02.2012, 19:35
Foarte foarte buna...dureaza mai mult prepararea ei insa merita!
la 15.02.2012, 19:39
arata mai bine ca cea de la brutarie
la 15.02.2012, 19:40
arata super!!
la 15.02.2012, 19:47
ieri,am mancat si eu pentru prima data Ciabatta cu masline si mi-a placut foarte mult...ti-a iesit foarte,foarte frumoasa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking