Ciocolata pana la moarte

Postat de Brindusa in Torturi
10 Ian 2010 | 9708 vizualizari
Ciocolata pana la moarte

Dureaza mai mult timp ca sa-l faci, dar merita!

Ingrediente

Ingrediente blatul Genoise
  • 5 oua batute putin
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt topit si racorit
Ingrediente blat bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
Ingrediente Mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 4 galbenusuri 
  • 7 albusuri
Ingrediente Ganache
  • 200 g smantana grasa
  • 160 g ciocolata 
30 ml  alcool (coniac, lichior de fructe, rom , etc) Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale

Mod de preparare

Blatul Genoise

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste. Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.Amesteca incet untul.

Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.

 

Blatul de bezea

Incalzeste cuptorul la 120 grade.

Unge bine cu unt o forma rotunda extensibila de 25 x 8 cm (aceeasi ca la blatul Genoise), si tapeteaz-o cu faina.

Combina albusurile cu zaharul si pune la baia de aburi sa se incalzeasca putin amestecand continuu. Ia de pe aburi si bate bine cu mixeru electric, cam 15 min la viteza medie, pana se intareste.

Cu o punga de ornat pune bezeaua sub forma de spirala, incepand din centru, pana ce ocupa toata baza formei.

Coace 2 ore la 120 grade. Lasa la racit in forma.

 

Mousse de ciocolata

Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.

Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.

 

Ganache

Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.

 

Montarea tortului

Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.

Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu ii lasat baza, pentru ca nu pot s-o scot, dar nu se vede) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).

Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata pana la moarte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de Ksenya

Desert tort expres Lapte de pasare

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2010, 21:57
mama cata ciocolataaa...
la 10.01.2010, 22:42
, Brindusa, si tu esti cicolatoasa? Miha, Irina ... e gashka mare de amatoare de ciocolata
la 10.01.2010, 22:55
pe site-ul acesta chiar ca e ciocolata ...pana la moarte , adevarul e ca ciocolata da dependenta mai rau ca tigarile
la 10.01.2010, 23:00
de atata ciocolata ,nu vi s-a colorat fata?
la 10.01.2010, 23:37
eu asa si asa cu ciocolata. Da baietii mei.... nu vor alt tip de desert.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking