Ciolan Bavarez

Postat de MotanLaOale in Porc
12 Noi 2013 | 23976 vizualizari
Ciolan Bavarez

Prea mi-au facut pofta fetele pe aici, ca sa nu fac si eu! Cat de bun este nu va zic! :)))))

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc afumat (1,3 kg)
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 50ml ulei
  • 500ml bere (blonda sau bruna)

Mod de preparare

Ciolanul se pune la fiert in apa cu piperul boabe si foile de dafin.

Nu se pune sare avand ciolanul destula injectata prin procesul industrial.

Se fierbe 1 ora, se scota din apa, care nu se arunca, si se usuca.

Se pune uleiul intr-o tava si ciolanul se intoarce pe toate partile sa se unga bine cu ulei.

Se pune in tava usturoiul curatat si taiat felii si ceapa curatata si taiata in 6.

Se presara piperul, boiaua si cimbrul.

Se toarna din zeama in care a fiert ciolanul si 300ml bere (blonda am avut eu).

Se introduce in cuptor pentru 1,5-2 ore.

Daca il doriti mai putin rumenit se poate acoperi la inceput cu folie.

Se roteste pe toate partile si se stropeste mai mereu cu zeama din tava.

Cand scade zeama se mai adauga 200ml bere.

Cand se desprinde de pe os este gata.

Se scoate din cuptor si se mai stropeste in continuare cu zeama din tava 2-3 minute.

Se pune pe farfurie, se taie si se consuma.

Este bun cu fasole, varza calita, pireu de cartofi si muraturi.

Dar cel mai bun este cu hrean si mustar si paine calda.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan Bavarez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

Postat de danakarin

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur...

Citeste continuarea

Ciolan bavarez fiert in bere

Postat de LeBlogPiquant

Ciolan bavarez fiert in bere

Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 20:27
Criminal...fugi de aici ca nu mai vorbesc cu tine....
la 12.11.2013, 20:28
Nu ne spune, ca stim
la 12.11.2013, 20:31
Multumesc
la 12.11.2013, 20:31
Motaneeeeeeeee!
la 12.11.2013, 20:31
Laurici nu-i prin zona! ))

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking