Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza

Postat de kamy in Ciorbe
12 Mai 2011 | 5142 vizualizari
Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza

Cat tine caldura nu mai pun smantana in ciorbe,nu le mai dreg,si folosesc moare sau bors si mult leustean care-mi place la nebunie si el bineinteles ca stie si s-a facut tufa maaaare in gradina.Anul trecut am furat tarcan de la o vecina si spre bucuria mea s-a prins si au iesit cateva fire pe care le-am "ciuntit"putin ca sa se indese.

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • telina
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 3 leg.leurda
  • 1 l moare
  • sare,piper
  • 1 frunza dafin

Mod de preparare

Ciolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere.

Intr-o tigaie se calesc in putin ulei ceapa,morcovii,telina si ardeiul.

Cand se poate da capacul jos de la kukta se scoate ciolanul,se desface carnea de pe os, se pune inapoi in supa si adauga legumele calite si cartofii.

Cand sunt cartofii aproape fierti se adauga moarea si cand incepe sa fiarba se pune si leurda.Se mai fierbe ciorba 5 min,se pune sare si piper dupa gust.

Se pune leusteanul in farfurie cand servim ciorba.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume a la grec

Postat de MotanLaOale

Ciorba de legume a la grec

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.  Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....

Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

Postat de merisor67

Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica: Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2011, 20:43
Vai de mine Kamy ,m-ai cucerit pe vecie
la 12.05.2011, 21:39
Si mie place ciorbita ta Kamitzule
la 12.05.2011, 22:07
am o foame de nu ma vad! dar e tarziu, deci ,,, savurez doar cu privirea!
la 12.05.2011, 22:29
Pe maine vreau un blid cu ciorba
la 12.05.2011, 23:57
buna dar tot nu vreau

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking