Ingrediente
- 1 Kg burta vita
- un rasol mic
- 2 cepe
- 4-5 morcovi
- o telina
- 4-5 radacini patrunjel
- o caciulie usturoi
- 250 ml bors
- 3-4 linguri otet
- 400 g smantana cu min 25% grasimi
- 2 linguri vegeta (sau sare dupa gust)
Mod de preparare
Se pune la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua fierberea adaugandu-se si legumele (ceapa,morcov, patrunjel, telina) Dupa inca 1/2 ora se scoate burta si rasolul si de asemenea legumele.
Burta se taie fasii iar carnea de pe rasol se desprinde de pe os si se lasa (ori nu) in ciorba.Legumele se paseaza si se adauga piureul in ciorba. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba aflata pe foc ,apoi otetul si se inchide aragazul.Se potriveste de sare (eu pun vegeta)
Se face mujdeiul si se adauga (strecurat) in ciorba si in final se drege ciorba cu smantana desfacuta in cateva linguri de ciorba.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|