Ciorba de burta "a la Dana"

Postat de nadina73 in Ciorbe
8 Noi 2010 | 15419 vizualizari
Ciorba de burta "a la Dana"

Sincer eu nu pregatesc ciorba de burta si nici nu o pap ,dar a pregatit-o prietena mea Danuta.Bebe zice ca e de nota 20 si sincer cred.

Ingrediente

  • 2kg  kg burta curatata
  • picioare de porc (adidasi cum se mai zic)3 bucati
  • oase de vita cu maduva 400 g
  • 2 morcovi razuiti+2 intregi
  • ardei rosu 1 bucata
  • sare
  • 1 capatana de usutroi
  • 8 oua
  • 700 smantana
  • 300 ml iaurt mai acrisor
  • ardei piscos
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu.

Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si jumatate.  Spre final se pune si usutoiul pisat bine.

Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasii subtiri dupa care se pun in supa strecurata.

Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica  in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba de burta.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna  otet.

Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iaurtul dupa care se pune in ciorba de burta (atentie! nu fierbinte,ca se strang ouale,se face imbranzita cum se mai zice)

Pofta buna!

Multumesc mult Danuta pentru ciorba de burta si pentru reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Dana"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

Postat de Sylvia

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

      Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...

Citeste continuarea

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de RODIMUR

Bors de vara, cu dovlecei

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 18:55
o ciorbica fierbinte cine vrea?dau si portia mea
la 08.11.2010, 21:02
Euuuuuuuuuuuuuu am facut si eu we trecut exact reteta asta ca am adopatt-o si eu ? Stiind ce buna e as manca si de la tine o portie ca ciorba mea e istorie deja
la 08.11.2010, 21:38
iar bunatati?dar fara usturoi si oua mie k nu mi place
la 08.11.2010, 21:45
cea mai buna ciorba 5f
la 08.11.2010, 21:48
Nadina mai ai o farfurie si pentru mine?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking