Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat

Postat de botcrina in Ciorbe
6 Feb 2012 | 7754 vizualizari
Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat

Ingrediente

  • un ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • un pătrunjel
  • o ceapă
  • 6 cartofi mari
  • zeamă de pe ardei iuţi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă boia
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml smântână

Mod de preparare

Punem într-o oală la fiert ciolanul tăiat în două.

Când este fiert pe jumătate adăugăm în oală legumele tăiaite cubuleţe. După ce au fiert toate punem şi cartofii.

Răzuim pe partea fină a răzătoarei o jumătate de morcov şi-l călim într-o lingură de ulei pentru a da ciorbiţei o culoare frumoasă.

Facem un rântaş din făină, boia şi 3 linguri ulei.

La final dregem ciorba cu smântâna, zeama de pe ardei iuţi, sare şi piper după gust.

Este foarte bună servită cu ardei iuţi.

Cine doreşte poate să mai adauge in ciorbă smântână, zeamă de pe ardei iuţi sau de pe alte murături.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2012, 16:12
gustos ,am venit la masa
la 06.02.2012, 16:38
buna
la 06.02.2012, 17:32
multumesc
la 06.02.2012, 17:33
va invit la masa
la 06.02.2012, 17:41
papa bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking