Ciorba de cocos zdravan

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
12 Sep 2010 | 11898 vizualizari
Ciorba de cocos zdravan

Luam cocosul cel mai nazdravan din ograda si-i venim de hac ( nu de alta, dar ologea toate gainile, atat era de activ sexual :)):)) ). Cu el realizam un bors cu taitei si-un pilaf gras de-ti unge sufletelul [bs:20] [bs:20]

Ingrediente

  • un cocos de curte
  • o ceapa mare
  •  ardei gras
  •  morcov
  •  radacina de telina
  • 3-4 rosii
  • 1 litru bors de casa
  • sare
  • leustean verde
  • taitei de casa (1 ou, faina cat cuprinde, un praf de sare )

Mod de preparare

 

      Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in apa cu sare, avand grija sa spumuim din cand in cand, pana ramane zeama limpede.

          Legumele se curata ,  se toaca si se pun la fiert  dupa ce nu se mai alege spuma in oala.

        Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Cand intra furculita usor in carne,  iar legumele sunt fierte,  se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )

          La final  adaugam taiteii, lasam cateva clocote, apoi  oprim focul  si presaram leustean tocat .

         Pentru felul II am scos aripile si pieptul din ciorba, le-am prajit si le-am pus langa un pilaf de orez facut  cu supa  oprita  inainte de adaugarea  rosiilor.

         

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos zdravan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (97)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de ardei umpluti si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de ardei umpluti si smantana

 Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2010, 21:03
mamaaaaaaaaaaa, ce misto arata ciorbitaaaa. Si setul de farfurii e haios
la 12.09.2010, 21:03
in prima poza aveti dovada barbatiei
la 12.09.2010, 21:04
sefuuu!!!!!!!!!!
la 12.09.2010, 21:04
deci sa clarificam : prima poza de la reteta, nu de la comentarii
la 12.09.2010, 21:05
Farfuriile le-am primit si-mi sunt tare dragi.

Vezi toate comentariile (97)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking