Ingrediente
- 500 gr fasole uscata
- 1 ciolan afumat
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 tija de telina
- 3 linguri de faina
- 2 pahare cu suc de rosii(sau cateva linguri de bulion)
- patrunjel verde
- tarhon
Mod de preparare
Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.
Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si fasole,punem apa si punem la fiert.
Cand fasolea e aproape fiarta,punem 7-8 linguri de ulei si 3 linguri de faina pe foc si cand devine maronie punem sucul de rosii si cateva polonice de apa,amestecam sa nu faca cocoloase si lasam pana incepe sa fiarba apoi punem in ciorba si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
La sfarsit potrivim de sare si piper si punem patrunjelul si tarhon maruntite apoi dam deoparte.
Servim cu ceapa verde sau cu o salata de ceapa cu otet....
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|