Ciorba de fasole (Minestra)

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
3 Dec 2010 | 5995 vizualizari
Ciorba de fasole (Minestra)

Este o ciorba care se face in familia mea de 3 generatzii sub aceasta denumire, nu stiu daca are legatura cu ceva similar din Italia

Ingrediente

  • 300 g Fasole uscata
  • 1 Ceapa
  • 2 Morcovi
  • 1 Radacina patrunjel
  • 1 Radacina pastarnac
  • 1 Tzelina mica
  • 1 Ardei Capia
  • 2 Cartofi potrivitzi
  • Spaghete(putin aprox 50 g)
  • 2 Rosii(sau din conserva)
  • 1 Lingura bulion
  • Ulei
  • Sare(sau vegeta)
  • Piper
  • Marar
  • Cascaval

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora.

Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza zarzavatul si se taie (sau se da pe razatoare).Eu le tai deoarece imi place sa se vada in ciorba.Ardeiul se curatza si se taie cubuletze.

Cartofii se curatza se taie cubuletze si se pun in apa sa nu se inegreasca.

In oala de ciorba se pune uleiul, ceapa, zarzavatul si se calesc 3-4 minute dupa care se pune o cana de apa si se lasa la fiert 10-15 minute.

Se pune fasolea si se completeaza cu apa daca este nevoie, in functie de cat de deasa va place (cea facuta de mine este o ciorba deasa).Se pune sare (sau vegeta).

Se pun si cartofii si se fierbe inca 15-20 de minute pana sunt fiertzi cartofii dupa care se pun spaghetele rosiile taiate si bulionul se potriveste de sare si se mai fierbe inca 10 minute.

La sfarsit se pune mararul tocat marunt se mai da un clocot si este gata.

Cand se serveste se pun in farfurie fasii de cascaval (taiate cu aparatul de curatzat zarzavat)

Se poate servii cu ceapa rosie sau muraturi.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (Minestra)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

Postat de simona72

Ciorba de post cu cartofi si vegetale

Se pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 08:49
motane vin prima la masa
la 04.12.2010, 09:17
vin si eu, da vreau o ceapa rosie
la 04.12.2010, 09:18
se face ceva de genul siaici numai k nu se pune ardei si cascaval si spaghetele se pun rupte bucatele mici
f buna
la 04.12.2010, 09:22
May ce bine arata...frumos...si daca e vorba de traditie in familie un plus de apreciere
la 04.12.2010, 11:14
ce interesant cu cascaval

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking