Ciorba de fasole uscata

Postat de corina241 in Ciorbe
16 Oct 2012 | 6095 vizualizari
Ciorba de fasole uscata

Intr-o zi friguroasa de iarna, o ciorba de fasole cu ardei iute e tot ce-mi doresc la pranz :P

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 2 cepe mari
  • 1 mocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 300g kaiser
  • 1 lingura bulion de rosii facut in casa
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita.

Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat in 4,iar restul radacinoaselor (morcov,pastarnac,telina) le punem maruntite in oala cu ciorba de fasole. Adaugam sare(vegeta,orice dorim).

Kaiserul il taiem bucatele mici si-l tragem la tigaie pentru a se rumeni usor. Il punem la ciorba de fasole, adaugam bulionul si crenguta de cimbru lasand sa fiarba in continuare.

La sfarsit punem in ciorba de fasole verdeata proaspata, tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post

Postat de katty

Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere. Curatam legumele si...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2012, 10:37
Asa mult imi place sa as manca zilnic
la 16.10.2012, 10:38
la 16.10.2012, 10:46
rocsi ma si gandeam daca-ar refuza cineva,ca eu NUUUU
la 16.10.2012, 10:46
@Ubulika
la 16.10.2012, 13:35
si mie imi place, tocmai am sunat acasa sa puna fasolea la inmuiat pe bune, abia astept sa ajung acasa sa o pun la fiert

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking