Ciorba de fasole verde cu bors

Postat de nadina73 in Ciorbe
13 Iul 2010 | 8789 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu bors

am primit fasole proaspata din gradina.( de la anca+dani)..............era pacat sa nu fac o ciorba ,mai ales ca am avut si ajutoare la curata fasolea ,pe Dragoselu meu

Ingrediente

  • fasole verde
  • 2 rosii coapte bine
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • delikat
  • 1 ceapa
  • 4-5 morcovi
  • 1 felie de telina radacina
  • frunze de patrunjel si telina
  • 1 litru de bors de casa
  • smantana-optional

Mod de preparare

Se curata fasolele  si se taie bucati

Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina

Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel si telina(se pot lega cu putina apa frunzele) in apa cu sare si ceapa intreaga si eventual putin delikat (optional, nu pun tot timpul)

Se lasa sa fiarba, la final se pun rosiile decojite si taie bucatele si borsul de casa ,se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se stinge focul

Se scot frunzele de patrunjel si telina afara.

Se serveste simpla sau cu smantana

E grozava si rece pe caldurile astea .............

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2010, 00:44
Uite ce imi face sefu,iar am ajuns prima si nu sunt linguri,dar lasa ca o sorb si tot o pap
la 13.07.2010, 00:59
tot eu vin cu furculitele
la 13.07.2010, 07:30
o portie te rog,Nadina..................o pastrez pentru la pranz..................5 furci.............
la 13.07.2010, 08:59
si pentru mine nadina o portie, te rog.......am pus furculitele....
la 13.07.2010, 09:28
Pai, cu asa un ajutor, cum sa nu iasa mancarea buna?!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking