Ciorba de fasole verde cu linte uscata

Postat de Valclaudia in Ciorbe
13 Iul 2014 | 4592 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu linte uscata

Ingrediente

  • cca 500 gr. fasole verde
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1/4 vaza mica tocata
  • 250 gr. linte uscata
  • 3 catei de usturoi taiati rondele
  • 3 rosii taiate cubulete
  • 1 morcov mare taiat cubulete
  • 2 ardei grasi taiati fasii
  • 1/2 ardei iute taiat marunt
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cutiuta mica pasta de rosii (bulion)
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • un praf de cimbru uscat
  • piper macinat si sare (dupa gust)
  • verdeata tocata (marar, patrunjel)

  //

Mod de preparare

Curatam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta.

Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam apoi ardeiul taiat (cel gras si cel iute), mai calim 2-3 minute. Punem morcovii taiati rondele sau cubulete,varza tocata, lintea spalata in doua-trei ape, fasolea verde rupta bucati, apoi rosiile taiate, adaugam cca 4l apa rece,piper, sare, foaie de dafin si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit, cca 1 ora.

Inainte de oprirea focului gustam ciorba, adaugam pasta de tomate, presaram verdeata tocata si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu linte uscata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors de cartofi cu scarita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu scarita afumata

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim...

Citeste continuarea

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Postat de RODIMUR

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 08:55
Ce interesant le-ai combinat!
la 13.07.2014, 08:57
Buna!
la 13.07.2014, 09:07
Interesanta combinatie si cred ca si buna !!!
la 13.07.2014, 10:30
la 13.07.2014, 11:12

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking