Ingrediente
- 1 fazan decapitat si sfartecat ca pe un pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica cu frunze
- 1 ardei rosu
- 4-5 rosii
- verdeata, condimente (frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, cimbru, sare, un varf de cutit de piper)
- taietei de casa
- bors
Mod de preparare
In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in barba ca o sa iau si eu)
Am pus separat carnea la fiert intr-o oala de 6 litri. Am tocat ceapa marunt, morcovul-rondele, pastarnacul, telina si ardeiul-cubulete si le-am aruncat in oala dupa ce carnea s-a fiert.
Am dat rosiile pe razatoarea mare (de lene sa nu le curat pielita cu mana :)) ) si le-am pus in oala, aproape de final, odata cu o mana de taietei de casa (facuti din 1 ou si faina)
Borsul l-am fiert separat si cand Marea Adunare din oala era aproape gata, l-am aruncat si pe el acolo, am pus verdeata tocata marunt (leusteanul l-am pus la sfarsit, dupa ce am stins focul), sare dupa gust (Atentie! borsul are si el sare, daca e umplut in casa), putin piper si ...... pe cai (ca foamea era pe masura poftei :D )
Na ca v-am dezvaluit din greseala si secretul ciorbei: taieteii de casa si cimbrul :))
Pofta buna si voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fazan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|