Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)

Postat de doralinda72 in Ciorbe
11 Dec 2012 | 4592 vizualizari
Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)

Am modificat aceasta reteta care o facea mama asa de buna, ptr a le place la ale mele fetite! Eu folosesc un tip de pasta speciala greaca care se numeste trahanas si e facuta din grau macinat gros amestecat cu lapte fermentat, se foloseste la supe si se face in grecia chiar si o supa doar din acest ingredient. E o pasta descoperita ( din ce se zice in wikipedia) in primul secol care apoi a fost preluat de turci, albanezi, bulgari si serbi. Fiind cu lapte ferrmentat, da un gust mai acrisor la ciorba, dar se gaseste si trahanas dulce. E am pus si putina fidea ptr fetite.

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 2-3 tije de telina si frunzele acestora
  • un pumn de fasole verde fina
  • 50 gr trahanas ( depinde cat de groasa vreti ciorba, eu pun chiar mai mult ca sa fie consistenta!)
  • 2-3 dovlecei mici
  • 1 ceapa tocata
  • jumatate de praz
  • leustean ( l-am adus cu mine din romania si l-am pus la congelator ptr ca aici nu se gaseste!)
  • sare
  • sucul de la o lamaie ( sau chiar doua in fuctie cum va place)
  • piper
  • 50 ml ulei masline
  • 2-3 rosii
  • Ptr perisoare :
  • 150 gr carne vita macinata
  • o lingura orez
  • putin oregon
  • sare
  • o lingura ulei masline
  • jumate ceapa data prin razatoare

Mod de preparare

Calim putin ceapa, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete mici, lasam 5 minute amestecand, apoi adaugam toate ingredientele taiate foarte mici cubulete ( in afara ingredientelor ptr perisoare), lasam la fiert cam 30-40 minute pe foc mic si acoperita oala. Cand s-au fiert legumele, adaugam perisoarele care le-am facut prin amestecarea ingredientelor, si mai lasam cca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul tocat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de rosii in supa de pui

Postat de merisor67

Ciorba de rosii in supa de pui

Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 11:50
foarte buna!
la 11.12.2012, 11:51
Multumesc frumos dari
la 11.12.2012, 12:24
foarte buna!
la 11.12.2012, 12:30
la 11.12.2012, 12:35
foarte buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking