Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Postat de alinutzika in Ciorbe
9 Sep 2011 | 17905 vizualizari
Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana In primavara am pus 12 pungi de leurda la congelator, ca sa am pt toate lunile anului, cica.....:))) Imi place foarte mult gustul leurdei, asa mai usturoiat.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana
  • leurda (eu am pus o punguta de leurda congelata)
  • iaurt - cam 1 kg (depinde cata leurda aveti)
  • smantana - 200 g 
  • 2 linguri faina
  • 6 oua (in functie de numarul de persoane servite)
  • afumatura (kaiser, gusa sau doar slanina afumata)
  • ulei
  • usturoi (3-4 catei)

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi iaurtul. Se condimenteaza cu sare si  piper. Cand incepe sa fiarba, se adauga leurda decongelata. Daca aveti leurda proaspata, taiati-o marunt inainte si opariti-o putin, apoi adaugati-o in oala cu ciorba.

Cand leurda e fiarta, luati pe rand cate un ou, spargeti-l  si varsati continutul in oala. Aveti grija ca focul sa fie la minim. Dupa ce ati spart ouale, evitati sa amestecati in oala, pt minim 5 minute.  Cand ouale sunt gata, opriti focul.

Foarte buna ciorbica! Afumatura ii da un gust deosebit de bun!

Serviti alaturi de o paine de casa sau mamaliguta. Recomandam si supa crema de urzici

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Scaricica se taie fasii. In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare

Se curata ceapa de foi si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari. Legumele se pun la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2011, 08:44
foarte buna ciorbita
la 10.09.2011, 13:50
buna
la 10.09.2011, 14:13
va multumesc!
la 10.09.2011, 14:14
arata fantastic
la 10.09.2011, 14:23
multumesc criss...te pup

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking