Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Postat de alinutzika in Ciorbe
9 Sep 2011 | 18218 vizualizari
Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana In primavara am pus 12 pungi de leurda la congelator, ca sa am pt toate lunile anului, cica.....:))) Imi place foarte mult gustul leurdei, asa mai usturoiat.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana
  • leurda (eu am pus o punguta de leurda congelata)
  • iaurt - cam 1 kg (depinde cata leurda aveti)
  • smantana - 200 g 
  • 2 linguri faina
  • 6 oua (in functie de numarul de persoane servite)
  • afumatura (kaiser, gusa sau doar slanina afumata)
  • ulei
  • usturoi (3-4 catei)

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi iaurtul. Se condimenteaza cu sare si  piper. Cand incepe sa fiarba, se adauga leurda decongelata. Daca aveti leurda proaspata, taiati-o marunt inainte si opariti-o putin, apoi adaugati-o in oala cu ciorba.

Cand leurda e fiarta, luati pe rand cate un ou, spargeti-l  si varsati continutul in oala. Aveti grija ca focul sa fie la minim. Dupa ce ati spart ouale, evitati sa amestecati in oala, pt minim 5 minute.  Cand ouale sunt gata, opriti focul.

Foarte buna ciorbica! Afumatura ii da un gust deosebit de bun!

Serviti alaturi de o paine de casa sau mamaliguta. Recomandam si supa crema de urzici

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2011, 08:44
foarte buna ciorbita
la 10.09.2011, 13:50
buna
la 10.09.2011, 14:13
va multumesc!
la 10.09.2011, 14:14
arata fantastic
la 10.09.2011, 14:23
multumesc criss...te pup

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking