Ingrediente
- loboda ( cat cuprinzi in doua maini )
- o ceapa
- un morcov
- 2 cartofi
- 400 g. rosii in bulion sau 300 ml suc de rosii
- 1 litru bors
- 5-6 oua
- sare, delikat
Mod de preparare
Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt. Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele.
Punem legumele la fiert, apoi adaugam rosiile sau sucul de rosii si loboda tocata. Lasam sa fiarba inca 10 minute si adaugam borsul fierbinte.
Cand inca clocoteste, spargem ouale intregi in ciorba ( ca la ochiuri). Pentru a drege ciorba si a-i da un aspect si mai frumos, putem bate 1-2 oua si le punem in fir subtire in ciorba clocotinda. Potrivim de sare .
Oprim focul si adaugam leustean verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ou intreg" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|