Ciorba de loboda cu ou intreg

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
23 Mai 2010 | 9809 vizualizari
Ciorba de loboda cu ou intreg

Delicioasa calda, dar si rece, cu o ceapa verde alaturi.

Ingrediente

  • loboda ( cat cuprinzi in doua maini )
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 cartofi
  • 400 g. rosii in bulion sau 300 ml  suc de rosii
  • 1 litru bors
  • 5-6 oua
  • sare, delikat

Mod de preparare

Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt.  Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele.

Punem legumele la fiert, apoi adaugam rosiile sau sucul de rosii si loboda tocata. Lasam sa fiarba inca 10 minute si adaugam borsul fierbinte. 

Cand inca clocoteste, spargem ouale intregi in ciorba ( ca la ochiuri). Pentru a drege ciorba si a-i da un aspect si mai frumos, putem bate 1-2 oua si le punem in fir subtire in ciorba clocotinda. Potrivim de sare .

Oprim focul si adaugam leustean verde tocat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ou intreg" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Supa de salau cu chorizo

Postat de mihaelar63

Supa de salau cu chorizo

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 18:54
care vreti sa va dregeti dupa betia de la Sf. Costica?
la 23.05.2010, 19:24
ce bine arata cu ouale ochiuri..... super....imi place foarte mult, n-am facut niciodata, e foarte aspectuoasa.... 5 furculite...
la 23.05.2010, 19:30
madi Am vazut la o colega asa, cu oua intregi . Si gustul ciorbei parca-i altul cand papi cu ou ochi. Mie-mi place mult asa, iar sotul a fost de-a dreptul incantat
la 23.05.2010, 21:13
ciorba de loboda nu am mancat cred ca si de 10 ani sincera sa fiu,si ce imi placea ,super ina da harnicuta ai fost,tu ar trebui sa fi cuminte dupa orepatie sa te ingrijesti mai mult5 furcu
la 23.05.2010, 21:44
Vin si eu la o portie pentru ca imi place muult de tot coirba asta!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking