Ciorba de miel reteta

Postat de Sylvia in Supe/Ciorbe
30 Mar 2010 | 7585 vizualizari
Ciorba de miel reteta

Ciorba de miel reteta In sfarsit am terminat si eu cu hoinareala si vacanta si asezata din nou la casuta mea incep pregatirile pentru Paste. Pentru ca banuiesc ca sunteti la aceeasi etapa o sa postez cateva dintre mancarurile care le fac eu de Pasti, incep azi cu nelipsita ciorba de miel.

Ingrediente

  • Pentru o cantitate de 4l avem nevoie de :
  • 700-800 grame de carne de miel cu os si putin mai grasa,
  • un morcov mare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina mica,
  • 3-4 cartofi,
  • o lingura de orez,
  • o lingura de ulei, 
  • o ligurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • o crenguta de cimbru verde,
  • 150 ml smantana de 18%, 2 linguri iaurt gras,
  • putin tarhon si leustean ( cat se prinde cu trei degete) si cimbru de camp daca aveti .

Mod de preparare

Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti:

Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.

Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de carne. Adaugam sare si piper si lasam putin carnea la foc mic dupa care adaugam lingurita de boia si completam cu 3-4 l de apa rece si bucatile de telina . Cand clocoteste apa adaugam crenguta de cimbru si lasam si fiarba la foc mic pana este  fiarta carnea pe jumatate ( cam 10-15 min daca e mielul fraged, eu am lasat mai mult acum ca nu era fiarta deloc carnea  ). Adaugam dupa aceea lingura de orez si pregatim cartofii. La 5 minute dupa orez adaugam cartofii taiati cubulete mici, acestia mai trebuie sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert si cartofii dregem ciorba cu 150 ml de smantana nu foarte grasa  ( eu prefer varianta asta de smantana si nu pun galbenus la sfarsit deoarece mi se pare ciorba de miel o ciorba mai grea decat cea din alta carne) si cu lingurile de iaurt, mai punem sare si piper daca e cazul. Lasam sa clocoteasca si acrim dupa gust, eu am acrit cu o lingura de bors magic. Stingem focul si adaugam tarhonul si leusteanul, taiat marunt.  De cand am descoperit aceasta combinatie folosesc mereu la aceasta ciorba si putin tarhon si leustean, inainte optam pentru una din ele dar in combinatie e mult mai buna ciorba, trebuie cantitate mica pentru ca aromele sa fie simtite dar sa nu predomine nici una din ele. 

Se serveste fierbinte, cel mai bine cu o felie de paine de casa….eu am servit-o in strachini de lut romanesti cum imi place sa o fac cu ciorbele romanesti, va servesc cu o portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Ciorba de miel cu smantana si tarhon la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Ciorba de miel cu smantana si tarhon la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune carnea in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 2 l de apa. Inchide capacul si valva de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de...

Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2010, 11:54
chiar ma gandeam pe unde ai disparut.Bine ai revenit.
la 30.03.2010, 12:19
Mi-a fost dor de tine! buna ciorba, abia astept sa gust !
la 30.03.2010, 13:23
bine ai revenit! .si cu poza noua....foarte dragut., cat despre ciorbita.....extraordinara. imi plac toate preparatele din carne de miel...incepand cu ciorbita cu smantana si leustean proaspat....
la 30.03.2010, 13:26
Fetelor multumesc mult pentru primire, sunteti foarte dragute . Este foarte bine sa simti ca le-ai lipsit unor unor oameni dragi cu care impartasesti pasiuni si legi prietenii ...chiar si de la mii de km departate. Multumesc inca o data
la 30.03.2010, 13:31
Bine ai revenit Silvia draga! Mie nu-mi place mielul, dar ma bucur sa te revad.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking