Ciorba de nunta

Postat de Giana in Ciorbe
23 Oct 2013 | 12281 vizualizari
Ciorba de nunta

Aceasta ciorba este nelipsita de pe mesele nuntilor turcesti din zona Dobrogei. Se serveste la petrecerea organizata pe timp de zi la miri acasa. Mie imi place extrem de mult, sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • putin ulei (pentru calit)
  • orzisor (paste fainoase)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • sare, vegeta dupa gust
  • patrunjel verde pt ornat

Mod de preparare

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul, mai lasam sa dea in clocot cateva minute pana se umfla orzisorul dupa care oprim focul. Lasam ciorba 5 minute sa se "calmeze" pentru a o drege cu ou si smantana.

Separat intr-un bol, se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, se subtiaza cu zeama de ciorba putin racita. Aceasta compozitie se toarna in ciorba in fir subtire si se amesteca usor.

Ciorba se serveste calda cu patrunjel tocat presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de nunta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta de vita

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de burta de vita

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si...

Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Postat de gicuta69

Ciorba de oase de porc cu zeama de varza

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 10:07
la 23.10.2013, 10:12
cred ca-i foarte gustoasa
la 23.10.2013, 10:14
Interesant! De probat!
la 23.10.2013, 10:25
Va multumesc Va las pe voi sa apreciati Noua ne place foarte mult aceasta ciorba
la 23.10.2013, 10:46
interesanta reteta ta ,

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking