Ciorba de nunta

Postat de Giana in Ciorbe
23 Oct 2013 | 12254 vizualizari
Ciorba de nunta

Aceasta ciorba este nelipsita de pe mesele nuntilor turcesti din zona Dobrogei. Se serveste la petrecerea organizata pe timp de zi la miri acasa. Mie imi place extrem de mult, sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • putin ulei (pentru calit)
  • orzisor (paste fainoase)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 g smantana
  • sare, vegeta dupa gust
  • patrunjel verde pt ornat

Mod de preparare

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul, mai lasam sa dea in clocot cateva minute pana se umfla orzisorul dupa care oprim focul. Lasam ciorba 5 minute sa se "calmeze" pentru a o drege cu ou si smantana.

Separat intr-un bol, se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, se subtiaza cu zeama de ciorba putin racita. Aceasta compozitie se toarna in ciorba in fir subtire si se amesteca usor.

Ciorba se serveste calda cu patrunjel tocat presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de nunta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi (de post)

Postat de Lia1

Ciorba de cartofi (de post)

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu 1/2 lingurita sare si adu-o la foc mare in stadiul de clocot. Apoi, reduci focul la mediu. 2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu...

Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Postat de merisor67

Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă. Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 10:07
la 23.10.2013, 10:12
cred ca-i foarte gustoasa
la 23.10.2013, 10:14
Interesant! De probat!
la 23.10.2013, 10:25
Va multumesc Va las pe voi sa apreciati Noua ne place foarte mult aceasta ciorba
la 23.10.2013, 10:46
interesanta reteta ta ,

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking