Ingrediente
- 300 gr.carne tocata
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 gogosar mic
- 1 ardei mic
- 1 ceapa
- 2 oua
- orez
- tarhon in otet
- sare,piper
Mod de preparare
In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.
Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte.
Morcovii ii radem,telina la fel,ceapa tocata marunt,ardeiul si gogosarul cubulete.
Intr-o oala de 4 l punem apa(cam 3 l) si adaugam legumele iar cand fierbe apa cu o ling.luam din compozitia de carne si cu mainile ude formam perisoare pe care la punem in ciorba care clocoteste.Dupa aprox.15 min punem in ciorba o mana de orez bine spalat. Adaugam sare,piper,concentrat de legume dupa gust,iar cand perisoarele sunt fierte(dupa aprox o juma de ora)adaugam otet de pe tarhon,tarhonul taiat marunt,mai lasam un clocot si oprim focul.
Peste cele 2 galbenuse cu otet de la tarhon punem smantana(eu am pus 3 lg.mari de smantana fff groasa de la tara...ca untul)amestecam bine si dregem ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|