Ciorba de perisoare

Postat de Oana in Ciorbe
3 Mai 2009 | 20090 vizualizari
Ciorba de perisoare

Ca la mama acasa, cu bors bun si proaspat, cu leustean desupra si cu zdrente de ou, o nebunie! La noi ciorbita este felul principal si nu lipseste in nici o zi.

Ingrediente

  • doi morcovi
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • o jumatate de telina
  • o sfecla rosie
  • 3 linguri cu orez
  • jumatate de litru de bors
  • o cutie de rosii pentru ciorba sau 1 kg de rosii proaspete
  • un ou
  • o legatura de leustean

        Perisoare:

  • 7-800g de carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa mica
  • marar tocat
  • un ou

Mod de preparare

Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.

Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare: amestecam carnita cu ceapa taiata cubulete mici, cu orezul spalat, cu oul batut, mararul tocat, sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte se da focul mic, se pune orezul pentru ciorba, si apoi cu mana uda in apa rece se pun si perisoarele. Se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se adauga borsul, apoi rosiile cubulete. Daca se pun rosii proapete, ele trebuie oparite in apa fiarta si indepartate pielea si cotoarele, apoi tocate marunt sau bagate la robot. In timp ce ciorbita bolboroseste ii punem sare dupa gust, iar dupa ce oprim focul batem repede un ou si il aruncam peste cioba fierbinte, amestecand cu o furculita sa-l zdrentuim. La sfarsit adaugam leusteanul proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de oanapl

Ciorba de perisoare

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2009, 11:25
Cata apa? PLEEESE!
la 06.05.2009, 11:26
PLEEEASE!
la 06.05.2009, 11:35
Bella, eu fac intr-o oala mare...sa zic 4 l de apa
Masor si revin
la 06.05.2009, 13:16
Am zis bine , intra 4 l de apa in oala mea, apoi mai scade la fiert si cand se completeaza cu borsul si sucul de rosii iese oala plina
Dar merg si 3 l de apa la fiert si iese cam trei sferturi...
la 07.05.2009, 08:46
merci mult. deci per total (cu borsul) ai 4l 1/2 de lichid. eu nu am bors... So o sa pun la fiert 3l 1/2 de apa, ca sa pastrez cantitatile tale de legume/carne... si sa iasa mai consistenta... banuiesc daca mai adaug un litru ar trebui sa modific si cantitatile de legume/carne, nu?

eu mai pun si cartofi (si mai putina carne).

sa vedem ce iese!

Merci Mult! E super ce-ai facut tu cu site-ul asta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking