Ingrediente
- doi morcovi
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o ceapa mare
- un ardei gras
- o jumatate de telina
- o sfecla rosie
- 3 linguri cu orez
- jumatate de litru de bors
- o cutie de rosii pentru ciorba sau 1 kg de rosii proaspete
- un ou
- o legatura de leustean
Perisoare:
- 7-800g de carne tocata
- 2 linguri de orez
- o ceapa mica
- marar tocat
- un ou
Mod de preparare
Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.
Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare: amestecam carnita cu ceapa taiata cubulete mici, cu orezul spalat, cu oul batut, mararul tocat, sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte se da focul mic, se pune orezul pentru ciorba, si apoi cu mana uda in apa rece se pun si perisoarele. Se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se adauga borsul, apoi rosiile cubulete. Daca se pun rosii proapete, ele trebuie oparite in apa fiarta si indepartate pielea si cotoarele, apoi tocate marunt sau bagate la robot. In timp ce ciorbita bolboroseste ii punem sare dupa gust, iar dupa ce oprim focul batem repede un ou si il aruncam peste cioba fierbinte, amestecand cu o furculita sa-l zdrentuim. La sfarsit adaugam leusteanul proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|