Ingrediente
- 2 cocosi ''tarani'' cca 4 kg curatati
- 2 kg inimi si pipote de pui
- ceapa cca 500 g
- 450 g ardei gras rosu
- 250 g pastranac
- 550 g morcov
- 330 g telina
- 1 cescuta cu orez
- sare
- bulion de zarzare
- apa cca 18 l
- 8 galbenusuri
- 300 g smantana grasa, 35% grasime
- 2 legaturi de leustean
Mod de preparare
Sa incepem cu inceputul, treaba cu cocosii. Avand in vedere ca am fost nasa am avut ajutoare, sora cea mica sa ocupat de cocosi, toata treaba aia cu taiat, oparit, curatat , parlit si ciobanit, eu i-am primit de`a gata, cum se spune, doar i-am taiat in bucatele mai mici. Deci de partea asta am scapat, eu am curatat si taiat legumele in cubulete mici, ceapa am taiat-o marunt. Initial am vrut sa fierb ciorba la foc de lemne, dar ploaia nu mi-a dat voie a plouat torential, asa ca am folosit varianta aragaz. Am pus in tuci ( 20 l capacitate) bucatile de carne , inimile si pipotele, am umplut tuciul cu apa, mai mult de jumatate, am presarat sare grunjoasa si am lasat sa fiarba la foc mediu cca 3 ore. Dupa ce carnea sa patruns bine,am mai adaugat apa, aproape plin tuciul, am adaugat zarzavaturile, am lasat sa se fiarba, dupa care am adaugat si orezul. Cat a fiert orezul am pregatit galbenusurile amestecate cu smantana, ca sa dreg ciorba la final. Cand toate ingredientele au fiert, am potrivit de sare, am adaugat bulionul de zarzare, am lasat sa dea intr-un clocot, apoi am stins focul. Am lasat sa se linisteasca ciorba cca 20 min, apoi am adaugat galbenusurile amestecate cu smantana si cu zeama de ciorba. La final am adaugat leusteanul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|