Ingrediente
- carne de pui (aripi, piept)
- pipote şi inimi de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă mare
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1/2 gogoşar sau ardei gras
- 3 linguri de orez
- 4 gălbenuşuri
- 1 ceaşcă de lapte
- 200 g smântână grasă
- 500 ml borş
- ulei
- sare
- piper
- leuştean proaspăt
Mod de preparare
Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată şiorezul spălat şi se toarnă apă. Se selectează programul BOIL şi se lasă să fiarbă 40 de minute. Se adaugă restul legumelor tocate şi se lasă să fiarbă în continuare.
Când au mai rămas 10 minute din timp, se adaugă borşul fierbinte, gălbenuşurile frecate cu smântână şi lapte (amestecate cu puţină zeamă din ciorbă ca să ajungă la aceeaşi temperatură şi să nu aibă aspect de tăiat), sare şi piper. Când timpul a expirat, se adaugă leuşteanul tocat mărunt.
Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de potroace – Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|