Ciorba de praz cu legume

Postat de crissvalentina in Ciorbe
4 Apr 2013 | 15696 vizualizari
Ciorba de praz cu legume

Aceasta reteta o am de o buna prietena. Este de post dar este foarte buna.

Ingrediente

  • 4 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 2 linguri de orez
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 litri apa
  • 500 ml bors
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la fiert legumele taiate cuburi in afara de praz. Prazul taiat rondele subtiri se inabusa in cele 3 linguri de ulei si putina apa.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga prazul si cele 2 linguri de orez. Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana gand legumele sunt gata.

Borsul se pune intr-un ibric si se pune la fiert(asta pentru a nu intrerupe fierberea cand il vom pune peste supa de legume). Dupa ce a fiert borsul se adauga peste legume se pun si cele 3 linguri de pasta de tomate, sarea si piperul dupa gust si se mai lasa putin sa clocoteasca.

Dupa ce oprim focul adaugam verdeata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 23:13
la 05.04.2013, 14:30
Delicioasa trebuie sa fie
la 15.04.2013, 00:29

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking