Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci

Postat de Valclaudia in Ciorbe
16 Dec 2013 | 3890 vizualizari
Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci

Ingrediente

  • 150 gr. prosciuto
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr. linte rosie
  • 6 ciuperci (champinion)
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • patrunjel verde tocat (o legatura)

Mod de preparare

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat.

Curatam ceapa,morcovul si ciupercile.

Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem.

Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante.

Calim putin ceapa peste feliutele subtiri de prosciuto prajite, adaugam rondelele de morcov si feliile de ciuperci.

Condimentam cu sare si piper, adaugam foaia de dafin si lingurita de pasta de tomate,bobitele de mustar, punem apa (cca 4-5 cani) si lasam sa fiarba la foc potrivit in jur de 20 minute.

Adaugam lintea umflata, mai punem putina apa daca mai este nevoie, adaugam tarhonul uscat si mai fierbem la foc potrivit alte 20 minute.

Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat si lasam sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors cu radacinoase si rasol de vita

Postat de Dya

Bors cu radacinoase si rasol de vita

Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata.  Curatam legumele si le...

Citeste continuarea

Ciorbă de pui dreasă cu smântână

Postat de panacris

Ciorbă de pui dreasă cu smântână

Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2013, 21:35
Mmmmm,ce buna!
la 16.12.2013, 21:36
bunaaaaa
la 16.12.2013, 21:40
Chiar si asa tarziu as manca o farfurie de ciorba
la 16.12.2013, 21:41
la 16.12.2013, 21:44

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking