Ciorba de rata

Postat de Oana in Ciorbe
30 Ian 2010 | 46270 vizualizari
Ciorba de rata

Gustoasa rau de tot!

Ingrediente

  • maruntaiele de la o rata
  • un morcov mare
  • o jumatate de telina
  • un ardei gras
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • fidea
  • o cutie rosii in bulion de 400g
  • 1/2 l bors
  • sare
  • un ou
  • leustean uscat

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3 l apa. Cand este aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Se pune sare dupa gust. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adaugaborsul si rosiile maruntite, se mai lasa cateva clocote si se pune fideaua. Dupa ce se opreste focul se pune oul batut i se amesteca cu o furculita sa se formeze zdrente. Se presara cu leustean uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67

Ciorba de rata cu galuste de gris

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...

Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de simona72

Ciorba de rata

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 22:24
Unde ai gasit tu maruntaie de rata??? Nu ca as face ceva cu ele (nu stiu de ce, dar nu ma prea incanta rata), dar eram curioasa
la 30.01.2010, 22:58
Brandusa, de la o rata intreaga, de la tzara, de la mamaie Pulpitele si copanelul le pastrez pentru o mancarica si cu restul fac mereu ciorbica (aripi, coaste, pipota)
la 31.01.2010, 20:20
bravo,Oana!asa imi spunea si mie mama mea ;dintr-o pasare poti gati 3 felori de mancare ;
la 31.01.2010, 20:21
imiplace ca nu uiti niciodata de borcanul cu '''bulgaresti''
la 31.01.2010, 21:20
Oana, ciorba de rata iese mai buna cu zeama de varza. Ciorbita ta arata bestial !

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking