Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

Postat de Dya in Ciorbe
26 Mar 2011 | 22913 vizualizari
Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

O Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei imi merge la suflet de fiecare data cand o prepar! Are un gust special, e apetisanta, haranitoare si binevenita in meniul tuturor!

Ingrediente

Ingrediente Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

  • 1/2 kg carne de rata
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 morcov, 1 ardei gras/capia, 2 cepe
  • 2-3 cartofi taiati cubulete 
  • leustean si patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • taietei de casa 
  • 1 l bors

Mod de preparare

Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de fierbere mai mare)
Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine.
Cand legumele au fiert adaugam cartofii taiati cubulete si lasam pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borsul si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta buna!
Noua ne place mult sa pregatim reteta de taitei acasa, iar daca ii mai punem si-un bors autentic, rezultatul e de 11, nu doar de 10!

N-am refuza la felul principal nici o portie de Piept de Rata Sous Vide

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu perisoare

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu perisoare

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp...

Citeste continuarea

Bors de bibilica cu gulii

Postat de katty

Bors de bibilica cu gulii

Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 14:11
De cand n-am papat rata...
la 26.03.2011, 14:26
Serveste draga Ina!
la 26.03.2011, 14:30
Ooooo Dya...arata extraordinar
la 26.03.2011, 14:54
Am avut de multe ori ocazia sa pap rata dar nu stiu de ce n-am facut-o
la 26.03.2011, 14:57
Multumesc Ruxy!!!!!!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking