Ciorba de salata reteta mamei mele

Postat de Sylvia in Ciorbe
6 Feb 2010 | 9041 vizualizari
Ciorba de salata reteta mamei mele

Este o reteta care imi e foarte draga, ma duce cu gandul la copilarie…la dupa-amiezile de iarna cand veneam inghetata in casa si mancam un bol cu ciorba de salata fierbinte, imi amintesc si acum senzatia si mirosul ei de atunci.

Ingrediente

  • 2 buchete mari de salata pentru 4 l de apa,
  • o legatura marar proaspat daca nu este se poate folosi si cel  conservat ,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 250 ml smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • 5 catei de usturoi,
  • o lingurita de faina,
  • sare .

Mod de preparare

  Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .

  Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna apoi salata si jumate din cantitatea de marar maruntit, lasandu-se sa clocoteasca pentru 10 minute. Cand vedem ca salata si-a schimbat culoarea si a devenit verde inchis este momentul sa adaugam bolul de iaurt batut bine cu un tel inainte .

 Dupa ce il punem peste ciorba amestecam bine sa nu se formeze  zdrente de iaurt si adaugam usturoiul facut cu presa. Intre timp separat se amesteca intr-un bol smantana, cu lingurita de faina si  cu cele 2 galbenusuri .

 Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana, se mai potriveste de sare si se adauga restul de marar maruntit. Se pune capacul si se mai lasa 10 minute sa se “povesteasca ” intre ele aromele. Este o mancare excelenta pentru servit fierbinte in zilele de iarna sau  rece in dupa-amiezele toride ale verii, eu am pregatit langa ea un batonas crocant cu rozmarin. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67

Ciorba de rata cu galuste de gris

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...

Citeste continuarea

Ciorba de miel la ceaun

Postat de eumimi

Ciorba de miel la ceaun

Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2010, 14:01
la 06.02.2010, 14:19
Dau la schimb cu pui umplut
la 06.02.2010, 21:59
ce incantare!un bol frumos si ce sa zic de ciorba....fiecare cu '''mama ei'';
la 07.02.2010, 13:29
super!! asa mi-ai facut o pofta
la 07.02.2010, 18:11
si mie imi place tare mult!! nu o fac chiar asa, dar voi incerca reteta asta, pana nu intru la cura da slabire, musai!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking