Ingrediente
- 2 buchete mari de salata pentru 4 l de apa,
- o legatura marar proaspat daca nu este se poate folosi si cel conservat ,
- 300 ml iaurt gras,
- 250 ml smantana,
- 2 galbenusuri,
- 5 catei de usturoi,
- o lingurita de faina,
- sare .
Mod de preparare
Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .
Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna apoi salata si jumate din cantitatea de marar maruntit, lasandu-se sa clocoteasca pentru 10 minute. Cand vedem ca salata si-a schimbat culoarea si a devenit verde inchis este momentul sa adaugam bolul de iaurt batut bine cu un tel inainte .
Dupa ce il punem peste ciorba amestecam bine sa nu se formeze zdrente de iaurt si adaugam usturoiul facut cu presa. Intre timp separat se amesteca intr-un bol smantana, cu lingurita de faina si cu cele 2 galbenusuri .
Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana, se mai potriveste de sare si se adauga restul de marar maruntit. Se pune capacul si se mai lasa 10 minute sa se “povesteasca ” intre ele aromele. Este o mancare excelenta pentru servit fierbinte in zilele de iarna sau rece in dupa-amiezele toride ale verii, eu am pregatit langa ea un batonas crocant cu rozmarin. Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|