Ciorba de salata reteta mamei mele

Postat de Sylvia in Ciorbe
6 Feb 2010 | 9021 vizualizari
Ciorba de salata reteta mamei mele

Este o reteta care imi e foarte draga, ma duce cu gandul la copilarie…la dupa-amiezile de iarna cand veneam inghetata in casa si mancam un bol cu ciorba de salata fierbinte, imi amintesc si acum senzatia si mirosul ei de atunci.

Ingrediente

  • 2 buchete mari de salata pentru 4 l de apa,
  • o legatura marar proaspat daca nu este se poate folosi si cel  conservat ,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 250 ml smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • 5 catei de usturoi,
  • o lingurita de faina,
  • sare .

Mod de preparare

  Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .

  Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna apoi salata si jumate din cantitatea de marar maruntit, lasandu-se sa clocoteasca pentru 10 minute. Cand vedem ca salata si-a schimbat culoarea si a devenit verde inchis este momentul sa adaugam bolul de iaurt batut bine cu un tel inainte .

 Dupa ce il punem peste ciorba amestecam bine sa nu se formeze  zdrente de iaurt si adaugam usturoiul facut cu presa. Intre timp separat se amesteca intr-un bol smantana, cu lingurita de faina si  cu cele 2 galbenusuri .

 Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana, se mai potriveste de sare si se adauga restul de marar maruntit. Se pune capacul si se mai lasa 10 minute sa se “povesteasca ” intre ele aromele. Este o mancare excelenta pentru servit fierbinte in zilele de iarna sau  rece in dupa-amiezele toride ale verii, eu am pregatit langa ea un batonas crocant cu rozmarin. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Postat de medioto59

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...

Citeste continuarea

Bors cu costita de porc

Postat de ianculubita

Bors cu costita de porc

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2010, 14:01
la 06.02.2010, 14:19
Dau la schimb cu pui umplut
la 06.02.2010, 21:59
ce incantare!un bol frumos si ce sa zic de ciorba....fiecare cu '''mama ei'';
la 07.02.2010, 13:29
super!! asa mi-ai facut o pofta
la 07.02.2010, 18:11
si mie imi place tare mult!! nu o fac chiar asa, dar voi incerca reteta asta, pana nu intru la cura da slabire, musai!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking