Ingrediente
- scarita de porc afumata (cca 500 gr)
- 3 morcovi mici
- 2 cepe mici
- 2 ardei rosii
- 3 linguri de ulei
- cca 100 gr. paste fainoase
- cca 50 gr. fidea cu ou
- telina verde
- marar verde
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura pasta de rosii
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati.
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei.
Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5 minute, adaugam bucatile de scarita, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem cca 3-4l apa rece si lasam sa fiarba totul la foc potrivit pana fierbe carnea.
Adaugam pastele fainoase si lasam sa fiarba la foc mic cca 5 minute.
Adaugam 1 lingura pasta de tomate, amestecam bine sa se dizolve in ciorba, punem fideaua, presaram telina verde si marar verde tocat apoi stingem focul.
Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele apoi servim.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de scarita cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|