Ciorba de stir rosu

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
27 Mai 2022 | 1835 vizualizari
Ciorba de stir rosu

Ştirul roşu, cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Beneficii pentru sanatate ; Frunzele de stir sunt un depozit viu de substante nutritive,au aport scazut de calorii, au un continut ridicat de fibre,sunt bune pentru anemici, imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitaminele A, B, K , sunt bogate in potasiu si proteine, contin lizina un aminoacid esential care este esential pentru producerea energiei si absortia calciului, ajuta la cresterea parului si mentin o piele sanatoasa, reduc colestelorul, bogate in calciu si usor de digerat. Si eu concluzionez ca iese o ciorba delicioasa .

Ingrediente

  • Un manunchi mare de stir rosu, proaspat cules din gradina
  • cca 10 fire de ceapa verde, frunzele
  • cca 4-5 fire de usturoi verde
  • cca 200 g amestec congelat de morcov, pastarnac, ardei gras rosu si verde ( sau proaspete legumele, eu mai am la congelator si trebuesc consumate ca sa pun altele)
  • 2-3 linguri orez
  • ulei pentru calit
  • sare
  • 3 l apa
  • pentru acrit bulion de zarzare ( corcoduse)

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus la calit amestecul de legume congelate, ceapa si usturoiul, am calit la foc iute cca 5-6 min, apoi am adaugat orezul, un pic de sare si am turnat 1 l apa, am lasat sa dea in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat stirul taiat marunt  si am mai turnat 2 l apa. Am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 min, dupa care am potrivit de sare si am acrit cu bulion de zarzare. Este foarte buna rece cu ceapa verde, dar se poate manca si fierbinte. Avand in vedere ca deja e cald afara merge la fix o ciorbita rece, mai ales cand iesi obosit din gradina. Sa aveti pofta, asta daca v-am trezit interesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Postat de Constelatialeu

Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...

Citeste continuarea

Ciorba de stir (de post)

Postat de Valclaudia

Ciorba de stir (de post)

Curatam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape. Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2022, 17:54
Ooo, ce buuun! Rar se gaseste stir. Am mancat mai demult si mi-a placut!
la 28.05.2022, 09:29
Buna!
la 28.05.2022, 12:06
e grozava, stiu! Noi folosim stirul rosu la placinte coapte in tigaie.
la 28.05.2022, 13:27
Pfff, am de toate, mai puțin știr roșu Așa că servesc de la tine!
la 29.05.2022, 00:41
parca eu am in gradina . Credeam ca-i ornamental pana am mai vazut la tine ) Poate ar trebui sa-l incerc !!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking