Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata

Postat de babi5 in Ciorbe
8 Iul 2014 | 6536 vizualizari
Ciorba  de varza dulce cu jumari de slanina afumata

O mincare ca la tara si pot doar sa spun ca este tare buna.si imi aminteste de copilarie numai ca mama o facea cu rantas si varianta mai saracacioasa

Ingrediente

  •  1,5 kg varza proaspata
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare( eu am folosit rosie din gradina)
  • 2 ardei galbeni grasi
  • 350 gr slanina afumata de casa
  • 1/2 kg rosii
  • 4 linguri pasta tomate(cca150 gr)
  • Sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • marar verde
  • 100 ml ulei
  • 3 l apa

   

Mod de preparare

Zarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca.

Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina se taie bucatele se pune intr-o tigaie si se prajeste  bine apoi cu o paleta scoatem pe o farfurie cu un servet de bucatarie absorbant pentru surplusul de grasime.

Intr-o oala eu am folosit una de ( 5,5 l) se pune uleiul , ceapa tocata , ardeiul si zarzavatul cu 100 ml apa la calit lasam 10 min. apoi adaugam varza tocata si mai lasam  5 min. cu zarzavatul sa de caleasca.

Potrivim  de sare, piper, vegeta si cimbru apoi adaugam apa fierbinte si mai lasam sa fiarba 15 min.

Adaugam rosiile , jumarile de slanina si  pasta de bulion si mai lasam sa fiarba 10 min.

Asezonam  cu marar verde sau leustean.Este o ciorba tare buna.si v-o recomand cu drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors din carne de miel

Postat de panacris

Bors din carne de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...

Citeste continuarea

Borș cu carne de pasăre și legume de vară

Postat de panacris

Borș  cu carne de pasăre și legume de vară

Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2014, 20:54
Sățioasă!
la 08.07.2014, 21:01
like
la 08.07.2014, 21:08
Mala am venit la masa
la 08.07.2014, 21:11
delicioasa
la 08.07.2014, 21:12

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking