Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne

Postat de mihaelaradu in Ciorbe
12 Mar 2011 | 28794 vizualizari
Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne

De slabit sau nu, ciorba de varza e delicioasa si hranitoare, nelipsita din meniul nostru saptamanal :)

Ingrediente

  • 1/2 capatana de varza
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 250 ml pasta de rosii/ bulion
  • 1 crenguta cimbru sau 1/2 lingurita de cimbru uscat (la plic)
  • sare
  • piper
  • bors magic

Mod de preparare

1. Varza se taie marunt sau se da pe razatoarea cu gauri mari(eu o prefer rasa)

2. Morcovii si patrunjelul se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt.

3. Legumele se calesc 2-3 minute cu o lingura de ulei peste care se adauga apa rece. Nu umpleti oala cu apa pentru ca mai tarziu se adauga si varza si bulionul. Putin mai mult de jumatate sa fie apa in oala.

4. Lasam legumele sa fiarba pentru 15 minute, dupa care adaugam varza.

5. La final adaugam cimbrul, sarea, piperul, 2 linguri de bors magic si bulionul. Potrivim dupa gust. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de Dya

Ciorba taraneasca de vacuta

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 14:11
una din preferatele mele
la 12.03.2011, 14:48
la 12.03.2011, 16:03
place ciorbita
la 12.03.2011, 21:30
buna
la 12.03.2011, 22:40
Saptamanal papati??wow...bravo....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking