Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

Postat de nadina73 in Ciorbe
9 Dec 2010 | 7876 vizualizari
Ciorba  de zarvavaturi cu carnita si "moare"

Sincer ,chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie de ciorba. Cine papa o farfurie, cu siguranta mai cere si supliment

Ingrediente

  • 400-500 g carne de porc taiata cubulete mici
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • radacina patrunjel
  • o bucata telina mai mica
  • frunze de patrunjel si telina
  • ardei rosu 1/2
  • 4 linguri zarzavat pt ciorbe(vezi retata postata)
  • sare
  • 500 ml zeama de varza sau cum se mai zice la noi MOARE
  • 100 g fidea de casa (taitei de casa fini)
  • 1 lingura ulei
  • 2 cuburi vegeta naturala(reteta  sylvia)

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia).

Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba. Se pun si frunzele de patrunjel si telina , se lasa sa fiarba 30 minute (la final eu scot frunzele de patrunjel si telina afara, pitici nu papa daca vad in ciorba ,sant tare mofturosi)

Cand carnea e fiarta se pune fideaua (taitei de casa cum mai zicem noi ardelenii)se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se pune moarea (zeama de varza),eu am pus 2 cani mari,se mai da un clocot si ciorbica e gata.

La final se pun frunze patrunjel si telina tocate

Ps:la fel de bine se poate pregati si in varianta de post, fara carne si se inlocuieste fideaua cu orez, e minunata.

concluzia:O ciorba rapida ,si ieftina(cat de cat) si buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de pui cu legume

Postat de CameliaComan

Ciorba de pui cu legume

Spalam copanelele si le punem la fiert cu o lingurita de sare. Curatam legumele, le spalam iar apoi taiem cartofii, pastarnacul si morcovii in cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Adaugam si...

Citeste continuarea

Ciorba de miel la ceaun

Postat de eumimi

Ciorba de miel la ceaun

Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 00:41
Elaaaaaaaaaaa ma auzi? sau dormi pe pijamaua lui Cristi?hai la o ciorbica buna de tot,stiu ca nu prea iti plac tie ciorbele ,dar asta sigur iti va placea
la 09.12.2010, 00:51
Fetele la msa cine nu doarme daca nu pe maine
la 09.12.2010, 00:56
am ajuns si aici....si imi place ciorba ta ,am facut si eu cu carne de porc zilele trecute
la 09.12.2010, 10:05
5 furci pentru ciorbita ta draga mea ca e buna rau
la 09.12.2010, 10:11
Waw ! cunosc gustul acestei ciorbite este minunata.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking