Ciorbă dulce de vită

Postat de panacris in Ciorbe
10 Feb 2013 | 4321 vizualizari
Ciorbă dulce de vită

O ciorbiță super bună!

Ingrediente

  • pulpă de vită 650 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • morcovi 2 bucăți medii,
  • pătunjel rădăcină 1 bucată medie,
  • țelină rădăcină 1 felie de cca. 50 g,
  • gulie o felie de cca. 50 g,
  • păstărnac 1/2 bucată medie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • leuștean proaspăt,
  • roșii tocate în bulion 1 bircan de cca 400 g,
  • scoici (paste făinoase mărunte) cca 2 linguri.

Mod de preparare

Carnea  de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin ulei și apă. Se curăță toate zarzavaturile și se taie cubulețe, se adaugă apoi la amestecul de ceapă și ardei, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se completeaz cu cca. 2 litri de apă rece, lăsându-se la fiert la foc mic, neacoperit cca. 25 de minute.

După ce carnea de vită s-a fiert, se scoate din zeama care a fiert, se mai mărunțește dacă e nevoie și se pune în ciorba de legume, se adaugă roșiile cu bulion, leuștean tocat mărunt, scoicile lăsându-se la fiert împreună cca. 15 minute ptr a se împreuna gusturile.

Se servește fierbinte cu ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă dulce de vită" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu rubarba

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 14:31
la 10.02.2013, 14:33
la 10.02.2013, 14:35
la 10.02.2013, 14:42
hmmmm! buna!
la 10.02.2013, 14:42

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking