Ciorba falsa de burta

Postat de madi_marin in Ciorbe
23 Ian 2010 | 15390 vizualizari
Ciorba falsa de burta

E prima oara cand am facut aceasta ciorba si cu siguranta o sa o repet. E delicioasa. Maine am musafiri la masa .De-abia astept si parerea lor.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • gogosar in otet
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • otet
  • cuburi concentrate de pui
  • ulei
  • usturoi

Mod de preparare

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri  impreuna cu gogosarul murat taiat si el fasii. Se mai adauga apa si cuburi concentrate si se fierbe totul cam 30 de minute tot la foc mic.

Se prepara un amestec de galbenusuri frecate cu putina sare si in care s-au pus smantana , iaurtul si 4 linguri cu otet. Se amesteca foarte bine si apoi se pune putin cate putin din zeama care fierbe ca sa se aduca totul la aceeasi temperatura, evitand astfel  ca sa se branzeasca si sa aibe un aspect neplacut.

Se mai gusta de sare si daca mai e nevoie se mai adauga. Se serveste fierbinte cu mujdei si pentru cine mai doreste smantana si iaurt extra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

Postat de mihaelar63

Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2010, 13:20
Am mai citit undeva reteta asta si zau ca ma tenteaza?Este la gust ca cea de burta?De aratat arata
la 24.01.2010, 13:36
si eu stiu reteta de mai demult, dar n-am facut-o pana acum. juri ca e de burta. ciupercile n-au un gust pronuntat. Si cred ca daca fierbi si un os de vita e si mai buna.....
la 24.01.2010, 22:55
Si eu facut mai demult, e tare buuuna Ana, ciupercile sunt foarte gustoase, se simte putin gustul de ciuperca, iar zeama clar aduce cu ciorba de burta Mai ales daca o mananci cu mujdei
la 25.01.2010, 01:57
cred ca am sa incerc si eu...al meu sot nu vrea sa manance ciorba de burta...poate asta o va accepta.
la 25.01.2010, 11:38

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking