Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
10 Iun 2014 | 5491 vizualizari
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

Aceasta ciorbita este prima ce am preparat cu fasole verde de anul acesta . Incerc sa simplific gatitul eliminand prajelile . Sa ma dezic de apartenenta la Ardeal inca nu pot , asa ca am adugat o codita mica afumata de purcel ..... Asa doar pentru gust !!!

Ingrediente

  • 1 codita afumata de porc
  • 500 gr fasole verde
  • 1 legatura zarzavat nou [ morcov+ patrunjel]
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • marar
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita Eros Pista [ pasta ardei iute rosu ]
  • sare
  • Optional zeama de lamaie sau otet de mere

Mod de preparare

 Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .

Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .

Curatati , spalati si rupeti fasolea verde  in bucati . de 2-3 cm.

Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .

Feliati  ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.

Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .

Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .

Puneti pasta iute de ardei .

Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba noua de fasole cu codita de purcel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors de peste

Postat de ralu_ca

Bors de peste

Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva...

Citeste continuarea

Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Postat de panacris

Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2014, 15:00
buna ciorbita si racoroasa !!!
la 10.06.2014, 15:01
Multumesc Delia . Stim noi cum sa gatim ce e mai bun
la 10.06.2014, 15:16
buna buna
la 10.06.2014, 15:18
Ce buna!
la 10.06.2014, 15:21
Super buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking